31-10-2012

Schils BV introduceert “Schils Omega Plus” in kalvermelk

Tijdens EuroTier 2012 introduceert Schils een nieuw concept voor kalveren: “Schils Omega Plus”. Door het gebruik van nieuwe technologie is het mogelijk om de voordelen van plantaardige Omega-3 vetzuren ook toe te passen in kalvermelk.


Omega-3 vetzuren worden in humane voeding sinds lange tijd ingezet vanwege positieve gezondheidseffecten. In de diervoedingsindustrie worden de Omega-3 vetzuren ook al ingezet, echter voornamelijk in de biggenvoeding. Uit meerdere proeven op het onderzoeksbedrijf van de VanDrie Group is gebleken dat deze positieve gezondheids- en groei-effecten ook bij kalveren naar voren komen. 

De uitdaging was om de Omega-vetzuren zowel wateroplosbaar als langdurig beschermd tegen oxidatie te maken. Eurolat GmbH, het zusterbedrijf van Schils, ontwikkelde een technologie waarbij de plantaardige Omega-vetzuren ingekapseld worden en daarmee langdurig beschermd zijn tegen oxidatie.

De positieve effecten van Omega-vetzuren en de nieuwe technologie hebben uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van het “Schils Omega Plus” -concept. Het concept draagt bij in de doelstelling om het gebruik van antibiotica in de veehouderij te reduceren. Bovendien is tijdens de proeven een hogere gewichtstoename (gram/dag) van de kalveren tijdens de melkperiode gemeten.

Schils nodigt haar relaties uit om langs te komen op de stand voor uitleg over dit nieuwe concept.

Schils BV te vinden in hal 14 met als standnummer 14F12.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding