24-10-2017

Diervoederbedrijven van VanDrie Group ontvangen milieucertificaat

De vier Nederlandse diervoederbedrijven van de VanDrie Group hebben onlangs een milieucertificaat ontvangen. De bedrijven (Alpuro, Navobi, Tentego en Schils) zijn tegen de internationale norm ISO 14001 gecertificeerd.


ISO 14001 stelt eisen op het gebied van milieumanagement. De VanDrie diervoederbedrijven zetten hiermee in op de continue verbetering van de prestaties en het beschermen van het milieu, zoals het voorkomen van vervuiling en verminderen van uitstoot. 
Christian Kievit (Kwaliteit-Arbo-en-Milieu coördinator van de vier voederbedrijven) heeft de certificering begeleid. Hij vertelt: “De certificering was een lang gekoesterde wens van de diervoederbedrijven. Hoewel de bedrijven al deelnamen aan sectorale energieafspraken en verduurzamingsacties namen, zou een certificering de inzet bekronen. Het is geweldig nieuws dat we het certificaat voor Alpuro, Navobi, Tentego en Schils binnen hebben.” 
Klaar zijn de diervoederbedrijven echter niet. “Nu begint het pas”, legt Christian uit. “Het managementsysteem staat als een huis, maar we moeten actief aan de slag met de maatregelen. De doelstelling is om uiteindelijk in 2030 klimaatneutraal te gaan opereren. De voerbedrijven zullen in de toekomst veel energie moeten steken in energie reducerende maatregelen.”


  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding