Proefbedrijf ''De Haar''

‘’De Haar’’ in Scherpenzeel (NL) is een van de proefbedrijven van de VanDrie Group. Het bedrijf huisvest in totaal 700 kalveren, waarvan 48 kalveren inzetbaar zijn voor verteringsproeven en 120 fokkalveren welke gevoerd worden middels automatische voermachines. In 2013, werden 30 additionele fokkalveren in flexistallen buiten gehuisvest.

Door het jaar heen vinden er verscheidene proeven plaats bij ‘’De Haar’’. Onderzoeksthema’s kunnen verschillen van voerschema’s, samenstelling van melkvervangers, grondstoffen tot gezondheidkwesties.

In 2011 is een automatische krachtvoerdoseerder geïnstalleerd. Dit maakt het mogelijk de krachtvoeropname per kalf te registreren, waardoor de betrouwbaarheid van proefresultaten vergroot wordt. 

‘’De Haar’’ is een van de weinige onderzoeksunits voor fokkalveren met meer dan 100 kalveren en doorlopende proeven (4x/jaar). Het herhalen van proeven behoort hierdoor tot de mogelijkheden.

Op dit proefbedrijf heeft Schils BV de mogelijkheid om wetenschappelijke proeven uit te voeren tezamen met onze klanten.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding