Eurolat GmbH

Eurolat GmbH is sinds de oprichting in 1998 gevestigd in het Duitse Lindlar (Nordrhein-Westfalen), midden in het “Naturpark Bergisches Land”. Eurolat is een sproeidroogfabriek waar voornamelijk uit zuivelgrondstoffen en plantaardige vetten poedervormige producten vervaardigd worden. Zuivelproducten en vetten worden verwerkt, gehomogeniseerd, ingedampt en vervolgens middels vier sproeitorens tot langhoudbare poederproducten verwerkt.

Eurolat produceert voornamelijk voor Schils BV en Schils Food BV, als onderdeel van de VanDrie Group. Door de nauwe samenwerking met Schils BV en Schils Food BV kunnen benodigde kwaliteitsaspecten van grondstoffen en eindproducten optimaal ingezet worden voor klanten en consumenten.

Eurolat heeft een sterke focus op het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van een eigen waterbron en het gebruikte water wordt biologisch gezuiverd, met behulp van micro-organismen, in een eigen afvalwaterbehandelingsysteem. 

Productie vindt bij Eurolat 24/7 plaats. Om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen beschikt Eurolat over een eigen laboratorium. Daarnaast produceert Eurolat conform EU-reguleringen en voldoet aan de volgende certificeringen en standaarden: EEC D-NW-409, QS (comform GMP+),ISO 50001:2018, ISO 9001Organic Production Licence.

Innovaties

Innovatie, enthousiaste medewerkers en duurzaamheid zijn sleutelbegrippen binnen Eurolat.

Eurolat heeft een innovatief traject begaan door middel van continue investeringen in apparatuur en automatisering. De meest recente innovatie, een investering in een nieuwe sproeitoren en een uitbreiding van opslagcapaciteit, vond in 2018 plaats. Deze innovaties hebben er mede voor gezorgd dat het energieverbruik in 2018 met 15% daalde en het waterverbruik zelfs met meer dan 30% in  vergelijking met voorgaande jaren.

Eurolat blijft innoveren en is klaar voor de toekomst samen met medewerkers, klanten en consumenten.

 

 

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding